Nieuwsbrief

Dat hangt van jou af! Ook dit jaar rekenen we opnieuw op jouw creatief en organisatorisch talent. Inspiratie nodig? De inspiratiegids voor de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid is klaar!
Het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker geeft elke vrouw van 25 tot 64 jaar de kans elke drie jaar een uitstrijke te laten nemen.
Minister Vandeurzen lanceert campagne "Wees niet gek. Doe de tekencheck".
Om gezondheidsrisico’s te beperken, zou het putwater regelmatig gecontroleerd moeten worden. Dit wordt vaak niet gedaan.
Van 23 tot en met 29 april is het terug week van de valpreventie , ondertussen al de 7e editie. Net zoals de vorige editie is het centrale thema: ‘Blijf in beweging, doe het veilig!’
We nemen graag jouw mening mee in de verdere ontwikkeling van het project 'procesbegeleiding voor de woonzorgcentra'.
We danken alle partners, financiële partners en lokale besturen die meegewerkt hebben aan het welslagen van deze eerste editie. De deelnemende gezinnen waren lovend over het gezond initiatief!
In maart staat de strijd tegen dikkedarmkanker in de kijker. Logo Kempen wil - met jullie hulp - iedereen overtuigen om in de toekomst mee te doen aan het bevolkingsonderzoek.
Donderdag 1 maart verzamelden heel wat professionals in Antwerpen voor een studiedag over de nieuwe voedingsdriehoek. Bekijk de beelden.
Te Gek!? start op 21 april 2018 een nieuwe campagne rond het thema internering onder de naam 'Van Gevangenis naar Zorg'.
Zet mee de zelfzorgcampagne 'Leef zonder filter' in de kijker en zorg ervoor dat deze boodschap bij de doelgroep terecht komt!
De gezamenlijke rookstopactie van Mol, Balen Dessel realiseerde maar liefst 165 gestopte rokers. Wij hadden een gesprek met Ines die samen met moeder en dochter stopte met roken.
Kleurrijke complimentenbandjes sieren je park of bomen in de centrumstraten. Motiveer inwoners in deze kerstperiode om een bandje uit te kiezen en het compliment door te geven aan een dierbare.
De preventiesector zet een ‘gezonde’ koers naar de lokale verkiezingen 2018. Een partij die zich niet naar de burger, maar naar politici richt… op zijn minst bijzonder!
Coördinator Wim kijkt terug op het afgelopen jaar en zegt ons wat 2018 brengt.
Bekijk in 2 minuten hoe de Kempen veerkrachtiger werd tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.
68.000 kinderen zitten dagelijks in de tabaksrook. Help rokende ouders en hun kinderen door het gesprek aan te gaan. Hoe je dat doet, leer je in de gratis online vorming.
De actieve voedingsdriehoek bestaat 20 jaar. Ontdek de herziene versie van het Vlaamse voorlichtingsmodel voor voeding, beweging en lang stilzitten: de voedings- en bewegingsdriehoek!
Bijna 60% van wie psychische problemen heeft, praat er niet over en zoekt geen hulp. De campagne wil duidelijk maken dat iedereen hier een rol in kan spelen.
www.gezondekempen.be is ondertussen live! De website is een nieuw Kempens platform voor het bekend maken van evenementen over gezondheidsthema’s, al dan niet gekoppeld aan een actieweek.
Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw project, aanbod, vorming of evenement, volg ons op Facebook.
Benieuwd wat je allemaal kan doen voor een gezonde, productieve vergadering? Ga aan de slag met de Gezonde Vergaderbox.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen