Nieuwsbrief

De 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid is hét uitgelezen moment om mensen bewust te maken van het belang van een goede geestelijke gezondheid. Ga aan de slag en check onze inspiratiegids!
Wil jij gezinnen ook mee overtuigen tot gezond(er) gedrag en een gezonde levensstijl? Tot 30 november kan je jouw organisatie inschrijven als partner voor de Week van de Keigezonde Kempen 2020.
Lokale besturen tonen prominent hun inzet op gezondheidspromotie - en preventie voor inwoners met de ondertekening van het charter 'Gezonde Gemeente'. Proficiat!
Wat leren onze expertise en ervaring over hoe een efficiënt, effectief en meetbaar gezondheidsbeleid er zou moeten uitzien? Dat lees je in het memorandum van de Vlaamse Logo's.
Om leerkrachten van het lager onderwijs te helpen om les te geven over de voedingsdriehoek, is er het gloednieuwe educatief pakket ‘Lekker Gezond!’
Het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s lanceren de nieuwe gezondheidsrally, een quizwandeling die deelnemers doorheen de bewegingsdriehoek en voedingsdriehoek gidst.
Post een foto van jouw koele actie op sociale media en maak kans op 100 heerlijke ijsjes voor jouw organisatie!
koele kempen actie
De campagne ‘Geef elkaar een schouderklopje’ wil de burger aanmoedigen om zich beter te beschermen tegen UV en er anderen over aan te spreken.
Interesse om 'Bullshit Free Generation' te organiseren op jouw school? Kom dan in september of oktober naar een van onze regionale infomomenten.
Na 6 succesvolle pilootedities wordt de wedstrijd ‘No steps no glory’ nu opengesteld voor alle EDPBW’s. Zo hopen we nog meer werknemers en bedrijven aan te zetten om regelmatig te bewegen.
Zoek jij - iedere maand opnieuw - redactionele teksten over gezondheidsthema's voor publicatie in je infomagazine, website of nieuwsbrief? Schrijf je in voor onze emailing.
Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw project, aanbod, vorming of evenement, volg ons op Facebook.
Alcohol is nog steeds de meest gebruikte drug bij jongeren, maar ze beginnen er wel steeds later mee. Dat blijkt uit de leerlingenbevraging van het Vlaams expertisecentrum voor Alcohol en andere Drugs
In 2019 worden in ons land de eerste kindjes geboren die rookvrij zullen opgroeien. Dat is het doel van Generatie Rookvrij.
www.gezondekempen.be is een nieuw Kempens platform voor het bekend maken van evenementen over gezondheidsthema’s. Publiceer jouw evenement in de kalender!
Steden en gemeenten krijgen vanaf dit jaar de kans om een lokale gezondheidsenquête te organiseren.
Een nieuwe campagne van Bewegen Op Verwijzing, waarbij coaches zich gaan voorstellen bij de huisartsen in hun regio, moet het aanbod nog bekender maken bij huisartsen.
Vrijdag 15 maart werden de KEI-Awards uitgereikt die bijzondere initiatieven tijdens de Week van de Keigezonde Kempen belonen. Dit zijn de winnaars 2019!
Help de bevolking mee sensibiliseren en publiceer een artikel of Facebookbericht of verspreid mee de gratis flyers en affiches.
Laat je vaccineren
Maak tijdens een infosessie kennis met de tools van 'Gezonde School' en maak van jouw school een Gezond School!
Infosessie Gezonde School
Logo Kempen werkt dagelijks met zoveel bijzondere partners. We laten 8 van hen aan het woord over hun aanpak, gezonde projecten, ervaringen en samenwerkingen. Benieuwd wat je ervan vindt.
Meer dan 60 organisaties in de Kempen organiseerden activiteiten voor valpreventie, geniet mee van het fotoverslag.
De preventieve gezondheidssector heeft een nieuwe ethische code goedgekeurd. De Vlaamse Logo’s zetten hun handtekening al, net als verschillende expertisecentra en de ziekenfondsen.
We brengen graag 3 projectoproepen onder de aandacht die zeker de moeite zijn om op in te schrijven!
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen