Nieuwsbrief

De campagne ‘Geef elkaar een schouderklopje’ wil de burger aanmoedigen om zich beter te beschermen tegen UV en er anderen over aan te spreken.
Lokale besturen tonen prominent hun inzet op gezondheidspromotie - en preventie voor inwoners met de ondertekening van het charter 'Gezonde Gemeente'. Proficiat!
Vroegtijdig opsporen is de beste bescherming tegen baarmoederhalskanker. Bestel of download nu je materialen om het bevolkingsonderzoek mee in de kijker te zetten.
Het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s lanceren de nieuwe gezondheidsrally, een quizwandeling die deelnemers doorheen de bewegingsdriehoek en voedingsdriehoek gidst.
Post een foto van jouw koele actie op sociale media en maak kans op 100 heerlijke ijsjes voor jouw organisatie!
Moonpop actie
16 Gezonde Gemeenten uit de Kempen namen deel aan de Vlaamse 10.000 Stappenclash. Welke gemeenten mogen zich 'actiefste gemeente van Vlaanderen' noemen?
Ben je op zoek naar methodieken, materialen of diensten om binnen jouw organisatie te werken rond gezondheidspromotie? Dan kan je terecht op de website www.preventiemethodieken.be.
2018, een amusant jaar, niet alleen op het werk.
Vanaf 2019 zal elke stafmedewerker bij Logo Kempen de taak krijgen om de lokale besturen in een eerstelijnszone te ondersteunen.
Bijna 60% van wie psychische problemen heeft, praat er niet over en zoekt geen hulp. De campagne wil duidelijk maken dat iedereen hier een rol in kan spelen.
Vrijdag 25 mei stond vet gearceerd in onze agenda. We kregen bezoek van een externe auditeur. Lees verder in Wim's blog.
Het Agentschap Zorg en Gezondheid lanceerde onlangs de Gezondheidsindicator Mobiliteit, een online tool om de gezondheidsimpact van het wegverkeer in alle gemeentes in Vlaanderen te vergelijken.
Zoek jij - iedere maand opnieuw - redactionele teksten over gezondheidsthema's voor publicatie in je infomagazine, website of nieuwsbrief? Schrijf je in voor onze emailing.
In De Overpoort in Gent werd het kwaliteitslabel ‘Quality Bars’ gelanceerd. Hiermee geven cafés aan dat ze een positief uitgaansklimaat willen creëren en het welzijn van hun klanten willen verbeteren.
De gezamenlijke rookstopactie van Mol, Balen Dessel realiseerde maar liefst 165 gestopte rokers. Wij hadden een gesprek met Ines die samen met moeder en dochter stopte met roken.
Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw project, aanbod, vorming of evenement, volg ons op Facebook.
Alcohol is nog steeds de meest gebruikte drug bij jongeren, maar ze beginnen er wel steeds later mee. Dat blijkt uit de leerlingenbevraging van het Vlaams expertisecentrum voor Alcohol en andere Drugs
De Kempen stond 10 dagen lang op zijn kop met activiteiten om onze veerkracht te verhogen. Warme William luisterde, gevoelsbuttons werden opgespeld en spreuken sierden etalages. Bekijk het filmpje.
Samen veerkrachtig
In 2019 worden in ons land de eerste kindjes geboren die rookvrij zullen opgroeien. Dat is het doel van Generatie Rookvrij.
Sinds kort kunnen Vlamingen via een online webapplicatie testen wat hun risico is op diabetes en hart- en vaatziektes. Het Gezondheidskompas geeft bovendien suggesties voor een gezondere levensstijl.
www.gezondekempen.be is ondertussen live! De website is een nieuw Kempens platform voor het bekend maken van evenementen over gezondheidsthema’s, al dan niet gekoppeld aan een actieweek.
Kleurrijke complimentenbandjes sieren je park of bomen in de centrumstraten. Motiveer inwoners in deze kerstperiode om een bandje uit te kiezen en het compliment door te geven aan een dierbare.
De actieve voedingsdriehoek bestaat 20 jaar. Ontdek de herziene versie van het Vlaamse voorlichtingsmodel voor voeding, beweging en lang stilzitten: de voedings- en bewegingsdriehoek!
De Week van de Valpreventie (WvdV) gaat in 2019 door van 22 tot en met 28 april. Deze editie staat in het teken van valangst.
Om gezondheidsrisico’s te beperken, zou het putwater regelmatig gecontroleerd moeten worden. Dit wordt vaak niet gedaan.
Steden en gemeenten krijgen vanaf dit jaar de kans om een lokale gezondheidsenquête te organiseren.
Een nieuwe campagne van Bewegen Op Verwijzing, waarbij coaches zich gaan voorstellen bij de huisartsen in hun regio, moet het aanbod nog bekender maken bij huisartsen.
In februari start de derde editie van Tournée Minérale. Stichting tegen Kanker en VAD/De Druglijn roepen Belgen op om stil te staan bij hun alcoholconsumptie door een maand geen alcohol te drinken.
In maart zetten we traditioneel het Bevolkingsonderzoek naar Dikkedarmkanker in de kijker. Help mee om de deelnamegraad in jouw gemeente te verhogen!
Vrijdag 15 maart werden de KEI-Awards uitgereikt die bijzondere initiatieven tijdens de Week van de Keigezonde Kempen belonen. Dit zijn de winnaars 2019!
Help de bevolking mee sensibiliseren en publiceer een artikel of Facebookbericht of verspreid mee de gratis flyers en affiches.
Laat je vaccineren
Maak tijdens een infosessie kennis met de tools van 'Gezonde School' en maak van jouw school een Gezond School!
Infosessie Gezonde School
Logo Kempen werkt dagelijks met zoveel bijzondere partners. We laten 8 van hen aan het woord over hun aanpak, gezonde projecten, ervaringen en samenwerkingen. Benieuwd wat je ervan vindt.
Meer dan 60 organisaties in de Kempen organiseerden activiteiten voor valpreventie, geniet mee van het fotoverslag.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen