Nieuwsbrief

Vanaf 2019 zal elke stafmedewerker bij Logo Kempen de taak krijgen om de lokale besturen in een eerstelijnszone te ondersteunen.
Zoek jij - iedere maand opnieuw - redactionele teksten over gezondheidsthema's voor publicatie in je infomagazine, website of nieuwsbrief? Schrijf je in voor onze emailing.
Na een succesvolle eerste editie in maart dit jaar hebben inmiddels meer dan 40 partners uit lokale gezondheids – en welzijnsorganisaties ingetekend voor de tweede editie van de actieweek.
Om gezondheidsrisico’s te beperken, zou het putwater regelmatig gecontroleerd moeten worden. Dit wordt vaak niet gedaan.
In februari start de derde editie van Tournée Minérale. Stichting tegen Kanker en VAD/De Druglijn roepen Belgen op om stil te staan bij hun alcoholconsumptie door een maand geen alcohol te drinken.
De actieve voedingsdriehoek bestaat 20 jaar. Ontdek de herziene versie van het Vlaamse voorlichtingsmodel voor voeding, beweging en lang stilzitten: de voedings- en bewegingsdriehoek!
De preventiesector zet een ‘gezonde’ koers naar de lokale verkiezingen 2018. Een partij die zich niet naar de burger, maar naar politici richt… op zijn minst bijzonder!
2018, een amusant jaar, niet alleen op het werk.
Bijna 60% van wie psychische problemen heeft, praat er niet over en zoekt geen hulp. De campagne wil duidelijk maken dat iedereen hier een rol in kan spelen.
Deelnemers aan bevolkingsonderzoeken naar kanker worden steeds sneller doorverwezen. Dat blijkt uit het jaarrapport 2018 van het Centrum voor Kankeropsporing en de Stichting Kankerregister.
Kleurrijke complimentenbandjes sieren je park of bomen in de centrumstraten. Motiveer inwoners in deze kerstperiode om een bandje uit te kiezen en het compliment door te geven aan een dierbare.
Vlaanderen trekt extra geld uit om vaccins aan te kopen voor de inenting van jongens tegen het Humaan Papillomavirus (HPV) vanaf volgend schooljaar.
16 Gezonde Gemeenten uit de Kempen namen deel aan de Vlaamse 10.000 Stappenclash. Welke gemeenten mogen zich 'actiefste gemeente van Vlaanderen' noemen?
Vrijdag 25 mei stond vet gearceerd in onze agenda. We kregen bezoek van een externe auditeur. Lees verder in Wim's blog.
De Week van de Valpreventie (WvdV) gaat in 2019 door van 22 tot en met 28 april. Deze editie staat in het teken van valangst.
De gezamenlijke rookstopactie van Mol, Balen Dessel realiseerde maar liefst 165 gestopte rokers. Wij hadden een gesprek met Ines die samen met moeder en dochter stopte met roken.
Het Agentschap Zorg en Gezondheid lanceerde onlangs de Gezondheidsindicator Mobiliteit, een online tool om de gezondheidsimpact van het wegverkeer in alle gemeentes in Vlaanderen te vergelijken.
Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw project, aanbod, vorming of evenement, volg ons op Facebook.
Coördinator Wim kijkt terug op het afgelopen jaar en zegt ons wat 2018 brengt.
Zet mee de zelfzorgcampagne 'Leef zonder filter' in de kijker en zorg ervoor dat deze boodschap bij de doelgroep terecht komt!
www.gezondekempen.be is ondertussen live! De website is een nieuw Kempens platform voor het bekend maken van evenementen over gezondheidsthema’s, al dan niet gekoppeld aan een actieweek.
Benieuwd wat je allemaal kan doen voor een gezonde, productieve vergadering? Ga aan de slag met de Gezonde Vergaderbox.
68.000 kinderen zitten dagelijks in de tabaksrook. Help rokende ouders en hun kinderen door het gesprek aan te gaan. Hoe je dat doet, leer je in de gratis online vorming.
Alcohol is nog steeds de meest gebruikte drug bij jongeren, maar ze beginnen er wel steeds later mee. Dat blijkt uit de leerlingenbevraging van het Vlaams expertisecentrum voor Alcohol en andere Drugs
In maart staat de strijd tegen dikkedarmkanker in de kijker. Logo Kempen wil - met jullie hulp - iedereen overtuigen om in de toekomst mee te doen aan het bevolkingsonderzoek.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen