Nieuwsbrief

Om de start van de Week van de Keigezonde Kempen op 1 maart niet onopgemerkt te laten passeren, roepen we ook jou op om een beweegmoment te organiseren om 11u55, #bewegen5voor12. Doe je mee?
In De Overpoort in Gent werd het kwaliteitslabel ‘Quality Bars’ gelanceerd. Hiermee geven cafés aan dat ze een positief uitgaansklimaat willen creëren en het welzijn van hun klanten willen verbeteren.
De Kempen stond 10 dagen lang op zijn kop met activiteiten om onze veerkracht te verhogen. Warme William luisterde, gevoelsbuttons werden opgespeld en spreuken sierden etalages. Bekijk het filmpje.
Samen veerkrachtig
Op 14 september was OCMW Herentals de place to be voor een originele en bijzonder nuttige kookworkshop.
We danken alle partners, financiële partners en lokale besturen die meegewerkt hebben aan het welslagen van deze eerste editie. De deelnemende gezinnen waren lovend over het gezond initiatief!
In maart staat de strijd tegen dikkedarmkanker in de kijker. Logo Kempen wil - met jullie hulp - iedereen overtuigen om in de toekomst mee te doen aan het bevolkingsonderzoek.
Donderdag 1 maart verzamelden heel wat professionals in Antwerpen voor een studiedag over de nieuwe voedingsdriehoek. Bekijk de beelden.
Zet mee de zelfzorgcampagne 'Leef zonder filter' in de kijker en zorg ervoor dat deze boodschap bij de doelgroep terecht komt!
De gezamenlijke rookstopactie van Mol, Balen Dessel realiseerde maar liefst 165 gestopte rokers. Wij hadden een gesprek met Ines die samen met moeder en dochter stopte met roken.
Kleurrijke complimentenbandjes sieren je park of bomen in de centrumstraten. Motiveer inwoners in deze kerstperiode om een bandje uit te kiezen en het compliment door te geven aan een dierbare.
De preventiesector zet een ‘gezonde’ koers naar de lokale verkiezingen 2018. Een partij die zich niet naar de burger, maar naar politici richt… op zijn minst bijzonder!
Coördinator Wim kijkt terug op het afgelopen jaar en zegt ons wat 2018 brengt.
68.000 kinderen zitten dagelijks in de tabaksrook. Help rokende ouders en hun kinderen door het gesprek aan te gaan. Hoe je dat doet, leer je in de gratis online vorming.
De actieve voedingsdriehoek bestaat 20 jaar. Ontdek de herziene versie van het Vlaamse voorlichtingsmodel voor voeding, beweging en lang stilzitten: de voedings- en bewegingsdriehoek!
Bijna 60% van wie psychische problemen heeft, praat er niet over en zoekt geen hulp. De campagne wil duidelijk maken dat iedereen hier een rol in kan spelen.
Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw project, aanbod, vorming of evenement, volg ons op Facebook.
Benieuwd wat je allemaal kan doen voor een gezonde, productieve vergadering? Ga aan de slag met de Gezonde Vergaderbox.
16 Gezonde Gemeenten uit de Kempen namen deel aan de Vlaamse 10.000 Stappenclash. Welke gemeenten mogen zich 'actiefste gemeente van Vlaanderen' noemen?
Om gezondheidsrisico’s te beperken, zou het putwater regelmatig gecontroleerd moeten worden. Dit wordt vaak niet gedaan.
Vrijdag 25 mei stond vet gearceerd in onze agenda. We kregen bezoek van een externe auditeur. Lees verder in Wim's blog.
Het Agentschap Zorg en Gezondheid lanceerde onlangs de Gezondheidsindicator Mobiliteit, een online tool om de gezondheidsimpact van het wegverkeer in alle gemeentes in Vlaanderen te vergelijken.
www.gezondekempen.be is ondertussen live! De website is een nieuw Kempens platform voor het bekend maken van evenementen over gezondheidsthema’s, al dan niet gekoppeld aan een actieweek.
Deelnemers aan bevolkingsonderzoeken naar kanker worden steeds sneller doorverwezen. Dat blijkt uit het jaarrapport 2018 van het Centrum voor Kankeropsporing en de Stichting Kankerregister.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen