Nieuwsbrief

Gezonde burgers in een gezonde gemeente

Je wil inwoners ertoe aanzetten gezonder te eten? Actie ondernemen om hen te doen stoppen met roken? Ervoor zorgen dat ze zich fit in hun hoofd voelen? Dat kan. Met Gezonde Gemeente zet je het gezondheidsbeleid op de lokale agenda van je stad, gemeente, OCMW, wijk of buurt.

Je kan bij het Logo terecht voor materialen en projecten om een gezonde levensstijl te promoten. Maar ook voor coaching en advies over een integraal gezondheidsbeleid ben je bij ons aan het juiste adres.

Gezonde inspiratie uit de regio

Beerse kleurt roze

De gezondheidsraad van Beerse zette samen met de handelaars van Unizo een actie op om aandacht te vragen voor borstkanker. Etalages werden ingericht met roze kledij en accessoires. Ladiesnights en modeshows kleurden roze. En ook het mannelijk publiek werd aangesproken, burgemeester en schepenen droegen roze lintjes. Op 9 februari organiseerde modezaak Mamuze in Beerse een gezellige avond over borsten. Dat verliep zo.

>> Lees verder

Alles over 'Oud-Turnhout (be)weegt'

In Oud-Turnhout zijn het de Sportraad en de Gezondheidsraad die van 17 januari tot 23 juni ‘Oud-Turnhout (be)weegt’ organiseren. 77 deelnemers doen mee. Wij hadden een gesprek met de voorzitter en een lid van de gezondheidsraad: Kris Van Bael en Martine Dierckx.

>> Lees verder


Voor meer inspiratie, kijk op www.gezondegemeente.be of bekijk alle voorbeelden.

Ga aan de slag.
-16/-18 alcoholregelgeving bij evenementen
Het pakket 'Begin niet te vroeg: -16 geen alcohol, -18 geen sterke drank' van VAD helpt organisatoren van fuiven, festivals en evenementen in het toepassen van de wetgeving over alcoholverkoop aan jongeren.
10-daagse van de Geestelijke Gezondheid
Vlaanderen zet van 1 tot 10 oktober in op meer veerkracht. Elk jaar rekenen we opnieuw op jouw creatief en organisatorisch talent voor het organiseren van activiteiten die het taboe over geestelijke gezondheid doorbreken. Wij helpen je!
Actieve Kinderopvang
Actieve kinderopvang focust op beweging, voeding en de preventie van lang stilzitten binnen de buitenschoolse opvang.
Als kleine kinderen groot worden
Een vorming over alcohol, tabak en drugs voor ouders van tieners.
Artikelen voor gemeentelijke infokanalen
Kies uit een waaier van kant-en-klare redactionele artikelen over diverse gezondheidsthema's. Alle artikelen mogen gepubliceerd worden in het infomagazine van je gemeente, op websites, in nieuwsbrieven of voor gebruik in sociale media.
Bevolkingsonderzoek Borstkanker
Spoor vrouwen aan om zich gratis laten onderzoeken. Oktober is borstkankermaand!
Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker
Spoor mensen aan om zich te screenen op dikkedarmkanker.
Bewegen Op Verwijzing
Een Bewegen Op Verwijzingcoach motiveert volwassenen om werk te maken van een actievere levensstijl. De huisarts maakt hiervoor een verwijsbrief.
Bewegingsdriehoek
Voldoende bewegen, hoe doe je dat? De bewegingsdriehoek legt het je uit.
BOEBS – Blijf Op Eigen Benen Staan
Ga voor een valveilige en valvrije gemeente.
Demonstratiewoning Gezond (t)Huis
Europese Vaccinatieweek
Van 23 tot 29 april 2018: Ver weg of dichtbij op reis? Laat je liever vaccineren.

Pages

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen