Nieuwsbrief

Een gezonde geest in een gezond lichaam 

Eén op de drie Vlamingen voelt zich niet fit in zijn hoofd. Geestelijk gezonde mensen voelen zich beter en zijn tot meer in staat. Maar hoe verhoog je iemands veerkracht? Welke doelgroepen verdienen extra aandacht? Hoe help je het taboe rond geestelijke gezondheid te doorbreken? Welke methodieken en materialen bestaan er? En waar kan je terecht voor hulp? Help mensen steviger in het leven staan. Klop aan bij je Logo. We helpen je graag met advies en ondersteuning, met methodieken en materialen.

Vlaamse gezondheidsdoelstelling

De gezondheidsdoelstelling wil tegen 2020 de sterfte door zelfdoding in Vlaanderen met 20% verminderen ten opzichte van het jaar 2000. 

Hulpkompas

Hulpkompas is een nieuwe online zoekmachine. De tool bevat meer dan 200 diensten uit de zorgregio Kempen die actief zijn in preventie en zorg voor geestelijke gezondheid. Logo Kempen wil met het Hulpkompas bijdragen tot een geestelijk gezondere regio, meer veerkracht en hoopt zo wegwijs te maken in de juiste hulpverlening in de regio. Het Hulpkompas is bedoeld voor hulpverleners, artsen en ieder die op zoek is naar de juiste hulpverlening. De tool omvat alle diensten met uitzondering van privé-initiatieven en diensten voor personen met een handicap.

Advies en ondersteuning nodig? Er zijn heel wat methodieken en materialen voorhanden waarmee je aan de slag kunt. Neem contact op via lynn@logokempen.be of bel 014/44.08.34

Ontdek www.hulpkompas.be. Op de homepagina vul je eenvoudig in wie of wat je zoekt, waar, type dienst en type hulpverlening.

Ga aan de slag.
10-daagse van de Geestelijke Gezondheid
Vlaanderen zet van 1 tot 10 oktober in op meer veerkracht. Elk jaar rekenen we opnieuw op jouw organisatorisch talent voor het organiseren van activiteiten die het taboe over geestelijke gezondheid doorbreken. Wij helpen je!
Fit in je hoofd, goed in je vel (16+)
Versterk je mentale veerkracht!
Geestje Gezond voor lager onderwijs
Geestje Gezond is een educatief pakket om met lagere schoolkinderen te werken aan meer veerkracht.
Goed-gevoel-stoel
Praatsessies die de mentale veerkracht van maatschappelijk kwetsbare groepen versterken. Het traject is een laagdrempelige manier om met lotgenoten aan een goed gevoel te werken en het vast te houden.
NokNok (12-16 jaar)
NokNok versterkt jongeren hun veerkracht. De campagne bundelt knaltips en coole opdrachten waarmee ze werken aan meer veerkracht en een goed gevoel.
Redactionele artikelen
Kies uit een waaier van kant-en-klare redactionele artikelen over diverse gezondheidsthema's.
Stand met gevoelsbuttons
Theateradviezen zelfdoding
Vind ik leuk box
Vormingsaanbod Logo Kempen 2019
Logo Kempen beschikt over maar liefst 35 vormingen rond veel gevraagde thema’s. Ontdek het aanbod.
Warme Steden en Gemeenten
In een Warme Stad en Gemeente heeft iedereen de taak om er echt te zijn voor kinderen en jongeren. Samenwerken is dé sleutel tot succes. Dat wil jij toch ook voor jouw stad?
Warme William-campagne
Warme William is een grote blauwe beer die iedereen uitnodigt om te vertellen wat er scheelt en die graag een luisterend oor aanbiedt.

Pages

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen