Nieuwsbrief

← Vorige

-16/-18 alcoholregelgeving bij evenementen

“Tot 16 jaar is alcohol verboden, tot 18 jaar geen sterke drank.” Dat zegt de wetgeving. Onderstaand aanbod helpt organisatoren van fuiven, festivals en evenementen in het toepassen van de wetgeving over alcoholverkoop aan jongeren. 

Voor wie?

Jeugdhuizen en organisatoren van fuiven, evenementen en festivals of iedereen die werkt met jongeren: jeugdverenigingen, scholen, sportclubs, lokale besturen en welzijnswerk.

Aanbod

Bij VAD kan je pakketten ‘Begin niet te vroeg: -16 geen alcohol, -18 geen sterkedrank’ bestellen. De pakketten zijn op maat van je event, naargelang het verwachte bezoekersaantal. Met de affiches sensibiliseer je jongeren, met de barbriefings informeer je toogmedewerkers en de zelfklevers ondersteunen je medewerkers in  het toepassen van de wet. De pakketten kan je bestellen bij VAD aan beperkte kostprijs. 

De barbriefings zijn ook apart te downloaden.

Digitale sjablonen voor het maken van polsbandjes met de leeftijdsgrenzen. 

Bij Logo Kempen kan je een banner ontlenen die je kan ophangen aan de bar of de ingang van je evenement. Bestellen kan via de webshop.

Wil je meer beleidsmatig te werk gaan? Feest Wijzer van VAD en Gezonde Gemeente helpt organisatoren om een positief, gezond en veilig fuifklimaat te creëren aan de hand van criteria en pictogrammen.

Logo Kempen zet je op weg

Wil je meer doen rond alcohol en jongeren? Kijk eens op de website van VAD of neem contact op met Logo Kempen via tel 014/44.08.34 of info@logokempen.be

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen