Nieuwsbrief

← Vorige

Apothekerscampagne

Sinds een jaar bezorgen wij alle apothekers in de Kempen informatie over preventieve gezondheidscampagnes.

Ook voor de mailing in juni hebben we weer twee thema’s uitgekozen waar jij als apotheker jouw klanten preventief over kan aanspreken. Zo verlaag je de drempel om het gesprek aan te gaan en zullen patiënten sneller geneigd zijn om jouw advies te vragen. 

Generatie Rookvrij

Zien roken, doet roken. En roken in het bijzijn van kinderen gebeurt op meer plaatsen dan je denkt. Als het van Generatie Rookvrij afhangt, beginnen kinderen nooit te roken. Maar het is aan ons allen om daarvoor te zorgen.

HELP MEE!

IJver samen met ons voor meer rookvrije omgevingen op plaatsen waar kinderen vaak komen. Roep organisaties in jouw buurt op om hun omgeving rookvrij te maken. Zo gaan we met Generatie Rookvrij samen op weg naar een rookvrije toekomst. Als apotheker kan je je klanten aanspreken na te denken over waar hun kinderen komen, opgroeien, en welke plaatsen nog niet rookvrij zijn. Want samen bereik je meer.

Meer info? www.generatierookvrij.be

Wees niet gek. Doe de tekencheck.

Teken en Lyme borreliose kwamen de afgelopen jaren geregeld in het nieuws omdat er heel wat misverstanden rond bestaan. Mag je bijvoorbeeld een teek verbranden bij het verwijderen of net niet? En hoe ziek kun je worden van een tekenbeet?

De gloednieuwe campagne ‘Wees niet gek. Doe de tekencheck.’ geeft iedereen die in de natuur komt dit eenvoudige advies over teken: 

-          Controleer je lichaam van top tot teen, dezelfde avond nog, nadat je in de natuur geweest bent.

-          Als je een teek ontdekt, verwijder die dan rustig en in één beweging. 

-          Volg mogelijke symptomen één maand lang op.  

Op de website www.tekenbeten.be vind je naast extra informatie ook een campagnetoolkit met onder andere folders die je kan bestellen.

Een digitale animatie voor je wachtzaalscherm zoals onderstaand filmpje kan je opvragen bij onze communicatiemedewerker: evy@logokempen.be

 

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen