Nieuwsbrief

Bevolkingsonderzoeken naar kanker in de gemeente

Als lokaal bestuur ben je ideaal geplaatst om vroegtijdige opsporing van kanker in de kijker te zetten. Het lokale infoblad en de gemeentelijke website zijn daarvoor goede kanalen.

Informeren is een mooie start, maar niet voldoende. Wil je inwoners aanzetten om deel te nemen aan de bevolkingsonderzoeken naar kanker, dan zet je best in op aansprekende projecten die je af en toe herhaalt. Een actieplan opstellen helpt je om die projecten uit te voeren. 

Mei is actiemaand voor het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker

Elk jaar krijgen ongeveer 360 Vlaamse vrouwen baarmoederhalskanker. Het is de achtste meest voorkomende kanker bij vrouwen. Met het bevolkingsonderzoek kan baarmoederhalskanker vroegtijdig worden opgespoord. Vrouwen tussen 25 en 64 jaar krijgen om de 3 jaar een uitnodiging om gratis een uitstrijkje te laten nemen. Niet alle vrouwen nemen deel aan het onderzoek. Daarom organiseren we deze actiemaand. Moedig via jouw communicatiekanalen vrouwen aan om deel te nemen aan het onderzoek.

Zet jij in mei het bevolkingsonderzoek mee in de kijker? 

>> Naar de projectfiche

Ga aan de slag.
Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker
Spoor mensen aan om zich te screenen op baarmoederhalskanker. In mei zetten we het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker extra in de kijker.
Bevolkingsonderzoek Borstkanker
Spoor vrouwen aan om zich gratis laten onderzoeken. Oktober is borstkankermaand!
Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker
Spoor mensen aan om zich te screenen op dikkedarmkanker.
Infosessie Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker
Organiseer een infosessie op maat van jouw doelgroep. Kom meer te weten over en het voorkomen van baarmoederhalskanker, mogelijke preventie, het vroeg opsporen van de ziekte en het bevolkingsonderzoek.
Infosessie Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker
Organiseer een infosessie op maat van jouw doelgroep. Kom meer te weten over en het voorkomen van dikkedarmkanker, mogelijke preventie, het vroeg opsporen van de ziekte en het bevolkingsonderzoek.
Redactionele artikelen
Kies uit een waaier van kant-en-klare redactionele artikelen over diverse gezondheidsthema's.
Speel de Mammobox
Tijdens een Mammoboxsessie leer je spelenderwijs in kleine groep over borstkanker en borstkankeropsporing.
Tentoonstelling Bustehouder
De tentoonstelling Bustehouder brengt een verhaal in beeld over geboren worden en groeien, over liefde voor en behouden van je borsten, maar ook over borstkanker en het leven erna.
Vormingsaanbod Logo Kempen 2018-2019
Logo Kempen beschikt over maar liefst 35 vormingen rond veel gevraagde thema’s. Ontdek het aanbod.
Week van de KEIGEZONDE KEMPEN 2019
Van 1 tot 7 maart engageert Logo Kempen al haar partners om samen te werken voor een gedeelde en gedragen inzet op preventie en gezondheid voor gezinnen. Doe je mee?
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen