Nieuwsbrief

Zorg dat je niets mist door de griep

Griep treft elke winter 1 op 10 mensen. Meestal genees je vanzelf, maar bij sommige risicogroepen kan griep ernstige gevolgen hebben. Een jaarlijkse griepprik biedt de beste kans om zonder de ziekte de winter door te komen.

Met de nieuwe campagne ‘Zorg dat je niets mist door de griep’ wil de Vlaamse Overheid burgers aanmoedigen tot een griepvaccinatie. Vaccinatie blijft de beste manier om je tegen griep en vooral de gevolgen ervan te beschermen. Ben je gevaccineerd, dan is de kans dat je griep krijgt veel kleiner. Krijg je toch griep, dan word je met een vaccinatie minder ziek en is de kans op complicaties zoals een longontsteking veel kleiner.

Nieuwe campagne voor senioren en zwangere vrouwen

De campagne mikt op senioren en zwangere vrouwen, doelgroepen voor wie een vaccinatie sterk aanbevolen is. 

Als je zwanger bent tijdens het griepseizoen, dan kan je je best laten vaccineren tegen de seizoensgriep. Dat kan vanaf het tweede trimester van de zwangerschap (14 weken). Griepvaccinatie tijdens de zwangerschap beschermt de baby ook tijdens de eerste maanden na de geboorte.

Bestel de nieuwe campagnematerialen

De timing van de jaarlijkse campagne is september tot december.

> Materialen kan je bestellen en downloaden via onze webshop.

> Meer informatie over de campagne: www.griepvaccinatie.be en op onze projectpagina

Hou griep uit je team

Wist je dat slechts één op twee personeelsleden in ziekenhuizen en woonzorgcentra zich jaarlijks laat vaccineren tegen griep? De Vlaamse overheid wil dat aantal tegen 2020 verhogen tot 80%. Met de campagne 'Hou griep uit je team' kan je medewerkers motiveren om zich te laten vaccineren. De materialen kan je terugvinden in onze webshop.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen