Nieuwsbrief

Wim blogt

Einde 2017, een moment om terug te kijken naar het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar 2018.

Ook dit jaar bouwde Logo Kempen verder aan het versterken van de werking. Ons enthousiast team van dames werkte nauw samen met lokale besturen, bedrijven, partners uit onderwijs, zorg – en welzijnsorganisaties. Alle samen gerealiseerde projecten en campagnes opsommen, is helaas onmogelijk, maar het vernieuwend karakter van de volgende projecten is toch het vermelden waard:

> Kempens startmoment Week van de Valpreventie in Olen
Het Vlaamse startschot van de actieweek werd gegeven in Olen tijdens een namiddag vol informatie en workshops over valpreventie.

> Beerse kleurde roze n.a.v. borstkankerscreening
Etalages kleurden roze en workshops over borstkanker en screening werden georganiseerd i.s.m. de handelaren in Beerse.

> Putwatercampagne i.s.m. 14 Kempense gemeenten 
Sensibiliseringscampagne om burgers aan te zetten tot het laten testen van het putwater in huis.

> 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid
De hele Kempen stond 10 dagen lang op zijn kop met initiatieven voor meer veerkracht. Warme slogans sierden de straten van Turnhout.

www.gezondekempen.be
Nieuw digitaal platform met overzicht van evenementen, lezingen, acties en workshops over gezondheid in de Kempen. Organiseer jij iets met als thema gezondheid? Registreer het in de kalender.

> Warme Stad Turnhout
Turnhout organiseerde heel wat acties i.s.m. Warme William om het geestelijk welbevinden van kinderen te bevorderen.

We kijken uit naar ons jaarverslag voor een volledig overzicht van het jaar.

Het team van Logo Kempen staat elke dag paraat om je vragen rond preventieve gezondheidszorg te beantwoorden. Als coördinator stel ik graag vast dat jaar na jaar, meer en meer partners de weg vinden naar onze organisatie en dat doet mij plezier. Dit bevestigt de rol van Logo Kempen als netwerkorganisatie, bruggenbouwer en expert in preventieve gezondheidszorg.  

  

Wat brengt 2018?

Van 1 tot en met 7 maart 2018 gaat de allereerste editie door van de Week van de Keigezonde Kempen. Tijdens deze actieweek ligt de focus op jonge gezinnen met heel wat gezonde acties, evenementen en workshops in de Kempense gemeenten. De actieweek is een sterke co-creatie tussen een 20-tal lokale organisaties uit het welzijns- en zorglandschap, elk met de juiste inhoudelijke expertise. We hebben er samen veel goesting in!

Ook in 2018 staan we klaar om jouw vragen over preventieve gezondheidszorg te beantwoorden. Inspiratie voor je volgend project vind je op onze website www.logokempen.be. Wil je snel op de hoogte zijn van gezondheidsnieuws uit de Kempen, volg ons dan op Facebook. Samen met jou willen we ook in 2018 bouwen aan een Keigezonde Kempen!

We eindigen het jaar met jou en je collega’s een fijne kerst- en eindejaarsperiode toe te wensen.

Met gezonde groeten,

Wim 
Coördinator Logo Kempen 

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen