Nieuwsbrief

Logo Kempen stemt dienstverlening af op nieuwe eerstelijnszones

De eerstelijnsgezondheidszorg is volop in verandering. De nieuwe eerstelijnszones slaan de brug tussen zorg en welzijn met een centrale rol voor de lokale besturen. Het lokaal bestuur is het beleidsniveau dat het dichtst bij de burger staat en een prominente rol opneemt bij het vormgeven van een lokaal gezondheidsbeleid.

Logo Kempen werkt al jaren intensief samen met zorg- en welzijnspartners en met lokale besturen. Het werkingsniveau is regionaal en omvat de 27 Kempense lokale besturen. Tot 2019 stelde het team twee stafmedewerkers verantwoordelijk voor de contacten met de lokale besturen. Alle Kempense lokale besturen ontwikkelden intussen een lokaal gezondheidsbeleid en 26 van de 27 Kempense gemeenten ondertekenden het charter Gezonde Gemeente.

Vanaf 2019 zal elke stafmedewerker bij Logo Kempen de taak krijgen om de lokale besturen in een eerstelijnszone te ondersteunen. Het voordeel voor jou als partner: Een sterke ondersteuning met de focus op actie, doen en inspireren.

Wat je mag verwachten:

  • Oplossingen die inspelen op jouw lokale noden over preventieve gezondheidszorg.
  • Een sterk netwerk van waardevolle zorg- en welzijnspartners in de Kempen.
  • Ondersteuning bij de uitbouw van een lokaal gezondheidsbeleid, toegankelijk voor alle inwoners en met focus op kansengroepen.
  • Inspiratie mits het uitwisselen en bekendmaken van goede praktijken.

Ook in 2019 willen we met jou werk maken van een gedragen lokaal gezondheidsbeleid. Want samen werken we aan één gemeenschappelijk doel: Meer gezonde levensjaren en levenskwaliteit voor de Kempenaar.

Benieuwd naar welke regioverantwoordelijke jouw eerstelijnszone zal ondersteunen?

Heb je vragen over de nieuwe structuur, neem gerust contact op met ons.

Team Logo Kempen

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen