Nieuwsbrief

De Kempen beweegt tijdens de 'Week van de Keigezonde Kempen'

Om de start van de Week van de Keigezonde Kempen niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, roepen we iedereen op om een beweegmoment te organiseren op vrijdag 1 maart om 11u55, onder de noemer #bewegen5voor12.

Dat kan zijn: yoga-oefeningen, een dansact, springkasteelspringen, groot kussengevecht, flashmob, een markt vol springtouwen, doe een mega swich swich… Originaliteit mag, doe s zot! Schakel sport - en dansclubs in om mee te doen. Het beweegmoment kan doorgaan bv. op de markt, een voetbalveld, de sporthal, parking van het gemeentehuis… 

Ook scholen willen we aanmoedigen om deel te nemen. Vrijdag 1 maart is de laatste dag voor de krokusvakantie en wellicht wordt er in heel wat scholen carnaval gevierd, een ideaal moment om met de hele school verkleed een beweegmoment te doen… of om met de klas het beweegmoment in je gemeente mee te doen!

Waarom een beweegmoment?

De Vlaming zit gemiddeld 8u per dag en dat is te veel. Een gezonde dag bestaat uit een goede mix van zitten, staan én bewegen.

Meer info over de voordelen van meer bewegen en sedentair gedrag.

Communicatie

  • Tijdens de campagne van de Week van de Keigezonde Kempen zal via de Facebookpagina en Instagram #bewegen5voor12 meegenomen worden.
  • We vragen daarom om alle geplande beweegmomenten vooraf aan ons door te geven zodat we jouw beweegmoment kunnen meenemen in de campagne.
  • Een live-sessie op Facebook en Instagram zal ongetwijfeld jouw aantal volgers op sociale media verhogen. Een foto of filmpje posten kan natuurlijk ook.
     
  • We vragen om alles te delen met gebruik van de twee hashtags #bewegen5voor12 en #keigezondekempenOp die manier vinden wij jouw beweegmoment snel terug, kan je meedingen voor een KEI-award of prijs en kunnen we jouw moment ook verder verspreiden.

DOE JIJ MEE DE KEMPEN BEWEGEN? LAAT HET ONS WETEN.

Is jouw beweegmoment ingepland? Laat het ons weten via email naar evy@logokempen.be zodat we jouw initiatief meenemen in alle communicatie en op www.gezondekempen.be

> Naar de projectfiche van de Week van de Keigezonde Kempen

 
 

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen