Nieuwsbrief

← Vorige

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Van 1 tot 10 oktober tellen we samen af naar de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. Tien dagen waarin we extra stilstaan bij het belang van een goede veerkracht. Veerkracht is dat wat je nodig hebt om je goed in je vel te voelen, kleine of grote tegenslagen te verwerken en er sterker uit te komen. Je kan dit zelf trainen: praten met anderen, voldoende bewegen of nieuwe dingen uitproberen.

Onder het motto 'Samen Veerkrachtig' nodigen we je uit om een actie te organiseren die aanmoedigt tot het verhogen van de veerkracht. De 10-daagse is het uitgelezen moment om mensen bewust te maken van het belang van een goede geestelijke gezondheid. Wist je dat 1 op 4 Vlamingen ooit te maken krijgt met ernstige psychische problemen?

Of het nu gaat over een tijdje niet goed in je vel zitten of over psychische stoornissen, mensen durven er moeilijk over te praten. Het is nog altijd taboe om te praten over onze geestelijke gezondheid in het algemeen en psychische problemen in het bijzonder. Dit taboe beïnvloedt het leven van mensen met een psychische kwetsbaarheid en dat van hun naasten. Het heeft invloed op hun herstel, hun terugval, hun welbevinden en hun zelfstigma. Als samenleving moeten we ons hiervan bewust zijn. Samen kunnen we van Vlaanderen een plek maken waar geestelijke gezondheid de aandacht krijgt die het verdient!

Vlaamse actie 'Spreuken in het straatbeeld'

In de Kempen werden in 2018 tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid maar liefst 60 acties georganiseerd. Dit jaar willen we de 10-daagse extra in de kijker te zetten met een Vlaamse actie.

We kiezen voor een echte blikvanger: SPREUKEN IN HET STRAATBEELD ofwel fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen, quotes om even bij stil te staan op etalages en ramen in de gemeente.

Voor wie?

Veerkracht zorgt ervoor dat je mentaal sterk bent en beter om kan met de dagelijkse stress en emoties die op ons afkomen. Geestelijke gezond zijn belangt dus iedereen aan.

Wie kan acties organiseren?

Lokale besturen, zorgpartners, scholen, bedrijven, kansenorganisaties, …

NIEUW! Inschrijven voor de 10-daagse

 

 

De inspiratiegids staat boordevol creatieve en kant-en-klare acties voor jouw gemeente of organisatie.

Zoek in de gids naar een aanbod dat jij wil organiseren en schrijf je in voor de 10-daagse VÓÓR 31 JULI

Tijdens je inschrijving kan je materialen bestellen en ontvang je indien gewenst de communicatietoolkit en/of toolkit voor de spreukenactie.

 


Registreer jouw actie op www.gezondekempen.be

Eenmaal jouw actie vast staat, registreer het dan in de kalender op www.gezondekempen.be

Wij zorgen vervolgens voor verdere verspreiding naar UITinVlaanderen en SamenVeerkrachtig. 

Logo Kempen zet je op weg

Smaakt dit naar meer? Bekijk samen met ons hoe je geestelijke gezondheid in je beleid kan opnemen.

Heb je vragen over de 10-daagse?

Lynn Weyns

Coördinator 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

014/44.08.34

lynn@logokempen.be

 

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen