Nieuwsbrief

Gezonde leerlingen en leerkrachten presteren beter

Wil je leerlingen iets bijbrengen over alcohol- en druggebruik? Hen het belang van gezonde binnenlucht leren? Gezonde keuzes toegankelijker maken of een gezondheidsbeleid uitbouwen?

Een gezonde school kiest voor een leeromgeving waarin leerlingen en leerkrachten de ruimte krijgen om zich goed en gezond te ontplooien. Het is de plek bij uitstek om kinderen alles te leren over gezonde keuzes.

Bij het Logo vind je materialen en projecten voor een gezonde levensstijl. Daarnaast ondersteunen we de samenwerking van schoolnabije partners zoals het CLB en lokale besturen in hun opdracht om de school te helpen bij het uitwerken van een gezondheidsbeleid.

Gezonde plannen op school

Logo Kempen zet sterk in op een integraal gezondheidsbeleid op school. De scholenposter geeft leerkrachten een overzicht van gezonde themaweken en de keuze uit kant-en-klare materialen en projecten die je op school kan doen rond deze thema's.

Wil je meer doen en van jouw school een Gezonde School maken? We bespreken samen met jou hoe je een gezondheidsbeleid opzet. Contacteer ons.

Download scholenposter basisonderwijs

Download scholenposter secundair onderwijs

 

 

Gezonde inspiratie uit de regio

Fruitautomaat op school werkt

De Vlaamse jeugd eet veel te weinig fruit. Sinds oktober 2016 staat er in het Sint-Jozefinstituut KOGEKA in Geel een bijzonder succesvolle fruitautomaat. Logo Kempen was benieuwd naar de aanpak van de school. Directeur Bob Heylen legt uit.

>> Lees verder

 

 

Ga aan de slag.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen