Nieuwsbrief

68.000 kinderen zitten dagelijks in de tabaksrook. Help rokende ouders en hun kinderen door het gesprek aan te gaan. Hoe je dat doet, leer je in de gratis online vorming.
De preventiesector zet een ‘gezonde’ koers naar de lokale verkiezingen 2018. Een partij die zich niet naar de burger, maar naar politici richt… op zijn minst bijzonder!
51% gebruikt putwater om te drinken, koken, af te wassen of zichzelf te wassen. Lees hier alle resultaten van de putwatercampagne 'Steek je kop niet in 't zand'.
Partner of niet. We horen graag wat jij vond van de 10-daagse Geestelijke Gezondheid.
Bekijk in 2 minuten hoe de Kempen veerkrachtiger werd tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.
De actieve voedingsdriehoek bestaat 20 jaar. Ontdek de herziene versie van het Vlaamse voorlichtingsmodel voor voeding, beweging en lang stilzitten: de voedings- en bewegingsdriehoek!
Ontdek Oog voor Lekkers, het nieuwe project voor fruit, groeten en melk op school. Mascottes Slurp en Slice motiveren kinderen om groeten en fruit te eten en melk te drinken.
Heb jij als werkgever aandacht voor de gezondheid van je medewerkers? Schrijf je in voor 30 september en maak kans op een mooi prijzenpakket twv. 2500 euro.
Oktober is de internationale maand van de strijd tegen borstkanker. 2 op 3 Vlaamse vrouwen laten zich testen. Zet jij mee het bevolkingsonderzoek in de kijker? Wij zorgen voor materiaal en inspiratie.
Daag jouw leerlingen uit om 6 maanden rookvrij te blijven of het te worden. Hoe? Door deel te nemen aan de Wedstrijd Rookvrije Klassen!
De griepvaccinatieperiode start half oktober. Informeer tijdig je inwoners, vooral ook kwetsbare groepen voor wie vaccineren extra belangrijk is. Campagnematerialen bestellen kan je hier.
Bijna 60% van wie psychische problemen heeft, praat er niet over en zoekt geen hulp. De campagne wil duidelijk maken dat iedereen hier een rol in kan spelen.
Teken leven overal: in je tuin, in de duinen, in het bos, ... Ze kunnen zich vastbijten in je huid en zo kan je ziek worden
www.samenveerkrachtig.be, de website van de Tiendaagse Geestelijke Gezondheid, staat sinds 13 juli online.
Om de eerstelijnszorg in Vlaanderen beter voor te bereiden op het geven van geïntegreerde en multidisciplinaire zorg aan personen met een chronische zorgnood, wordt de eerstelijnszorg hervormd. Hoe?
www.gezondekempen.be is ondertussen live! De website is een nieuw Kempens platform voor het bekend maken van evenementen over gezondheidsthema’s, al dan niet gekoppeld aan een actieweek.
Het VIGeZ en Odisee Hogeschool zijn op zoek naar 20 zwangere vrouwen die roken om mee te werken aan een kwalitatief onderzoek.
Van 1 tot 10 oktober werken we samen aan onze veerkracht tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Doe je mee?
Net voor de zomer werden heel wat gezondheidsacties officieel met een slotmoment afgesloten. Met succes!
Van 15 mei tot 30 september loopt de waakzaamheidsfase voor warme dagen. Verzorg jezelf maar help ook alleenstaande ouderen, chronisch zieken en kinderen. Verspreid mee de campagne warmedagen.be !
We vereenvoudigen de subsidieregeling van de schoolprogramm's 'Tutti Frutti' en 'Melk op school' en steken het hele concept in een eigentijds jasje.
Bewegen met je baby, gezonde drankjes, veerkracht voor mama's en papa's, passief roken, yoga in de buitenschoolse opvang, ... Wat organiseer jij tijdens de Week van de Keigezonde Kempen?
Tijdens de Week van de Keigezonde Kempen zoeken we een gemeente die een echte woning tijdelijk wil inrichten tot demowoning Gezond (t)Huis. Een originele expo én advies over gezond binnenmilieu!
Vanaf 1 juni zullen ook 55-jarige Vlamingen automatisch een uitnodiging met gratis stoelgangtest ontvangen.
2016 werd voor De DrugLijn het op twee na drukste jaar ooit.
De Zelfmoordlijn blijft op zoek naar vrijwilligers met talent om met mensen in gesprek te gaan.
Maar liefst 20 lokale partners uit de welzijns- en zorgsector hebben hun engagement gegeven om mee te doen met een gloednieuwe, gezamenlijke, gezonde actieweek in 2018: Week van de Keigezonde Kempen.
Een filmpje vol valveilige impressies uit de Kempen. Met dank aan al onze partners en deelnemers.
Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw project, aanbod, vorming of evenement, volg ons op Facebook.
Benieuwd wat je allemaal kan doen voor een gezonde, productieve vergadering? Ga aan de slag met de Gezonde Vergaderbox.
Tijdens het Warm Aperitief op maandag 27 februari in zaal Futur in Turnhout werden de uitdagingen en actiepunten voor Warme Stad Turnhout bekend gemaakt.
De tabakstop app geeft tips, advies en feedback op maat aan rokers die willen stoppen. Moeilijk momentje? De paniekknop helpt hen erdoor. Wie rookt, maar (nog) niet wil stoppen, vindt op de app heel wat informatie.
In hoeveel Vlaamse scholen staat er nog een frisdrankautomaat? Op welke manieren stimuleren scholen hun leerlingen om meer te bewegen? Wat met het verbod op de e-sigaret? Lees het in de bevraging.
Met Start to Stand komen medewerkers meer te weten over hoeveel ze zitten, wanneer ze zitten maar vooral ook hoe ze dit kunnen veranderen. Gratis en persoonlijk advies, zeker de moeite!
Wil je het praten over gevoelens onder de aandacht brengen van het groot publiek, dan kan je voortaan bij Logo Kempen een heuse publiekstrekker ontlenen: een kant-en-klare stand met gevoelsbuttons.
Hoe zorg je er als kinderdagverblijf voor dat baby's en peuters voldoende bewegen? Welke dranken geef je die kleine rakkers best? En welke tussendoortjes zijn écht gezond? Het project 'gezonde kinderd
Tijdens de Gezondheidsconferentie Preventie op 16 en 17 december 2016 werd de overkoepelende gezondheidsdoelstelling vastgelegd.
De wedstrijd beloont bedrijven die een kwaliteitsvol gezondheidsbeleid voeren en zo hun welzijns- of HR-beleid versterken.
Nieuwe folder die informeert over de kostprijs van een rookstopprogramma met een tabakoloog. Bestellen kan vanaf nu!
Onze kinderen scoren zichzelf gemiddeld een 8 op 10. Een grootschalig onderzoek van de Provincie Antwerpen kwam met een aantal verrassende conclusies.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen