Nieuwsbrief

Van 1 tot 10 oktober werken we samen aan onze veerkracht tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Doe je mee?
www.gezondekempen.be is ondertussen live! De website is een nieuw Kempens platform voor het bekend maken van evenementen over gezondheidsthema’s, al dan niet gekoppeld aan een actieweek.
Net voor de zomer werden heel wat gezondheidsacties officieel met een slotmoment afgesloten. Met succes!
Van 15 mei tot 30 september loopt de waakzaamheidsfase voor warme dagen. Verzorg jezelf maar help ook alleenstaande ouderen, chronisch zieken en kinderen. Verspreid mee de campagne warmedagen.be !
We vereenvoudigen de subsidieregeling van de schoolprogramm's 'Tutti Frutti' en 'Melk op school' en steken het hele concept in een eigentijds jasje.
Tijdens de Week van de Keigezonde Kempen zoeken we een gemeente die een echte woning tijdelijk wil inrichten tot demowoning Gezond (t)Huis. Een originele expo én advies over gezond binnenmilieu!
Vanaf 1 juni zullen ook 55-jarige Vlamingen automatisch een uitnodiging met gratis stoelgangtest ontvangen.
2016 werd voor De DrugLijn het op twee na drukste jaar ooit.
De Zelfmoordlijn blijft op zoek naar vrijwilligers met talent om met mensen in gesprek te gaan.
Maar liefst 20 lokale partners uit de welzijns- en zorgsector hebben hun engagement gegeven om mee te doen met een gloednieuwe, gezamenlijke, gezonde actieweek in 2018: Week van de Keigezonde Kempen.
Veertien Kempense gemeenten lanceren de campagne ‘Steek je kop niet in ’t zand. Weet jij welk grondwater uit je put komt?’ en sensibiliseren over het gebruik van putwater.
Een filmpje vol valveilige impressies uit de Kempen. Met dank aan al onze partners en deelnemers.
Benieuwd wat je allemaal kan doen voor een gezonde, productieve vergadering? Ga aan de slag met de Gezonde Vergaderbox.
Tijdens het Warm Aperitief op maandag 27 februari in zaal Futur in Turnhout werden de uitdagingen en actiepunten voor Warme Stad Turnhout bekend gemaakt.
De tabakstop app geeft tips, advies en feedback op maat aan rokers die willen stoppen. Moeilijk momentje? De paniekknop helpt hen erdoor. Wie rookt, maar (nog) niet wil stoppen, vindt op de app heel wat informatie.
In hoeveel Vlaamse scholen staat er nog een frisdrankautomaat? Op welke manieren stimuleren scholen hun leerlingen om meer te bewegen? Wat met het verbod op de e-sigaret? Lees het in de bevraging.
Met Start to Stand komen medewerkers meer te weten over hoeveel ze zitten, wanneer ze zitten maar vooral ook hoe ze dit kunnen veranderen. Gratis en persoonlijk advies, zeker de moeite!
Wil je het praten over gevoelens onder de aandacht brengen van het groot publiek, dan kan je voortaan bij Logo Kempen een heuse publiekstrekker ontlenen: een kant-en-klare stand met gevoelsbuttons.
Hoe zorg je er als kinderdagverblijf voor dat baby's en peuters voldoende bewegen? Welke dranken geef je die kleine rakkers best? En welke tussendoortjes zijn écht gezond? Het project 'gezonde kinderd
Tijdens de Gezondheidsconferentie Preventie op 16 en 17 december 2016 werd de overkoepelende gezondheidsdoelstelling vastgelegd.
De wedstrijd beloont bedrijven die een kwaliteitsvol gezondheidsbeleid voeren en zo hun welzijns- of HR-beleid versterken.
Nieuwe folder die informeert over de kostprijs van een rookstopprogramma met een tabakoloog. Bestellen kan vanaf nu!
Onze kinderen scoren zichzelf gemiddeld een 8 op 10. Een grootschalig onderzoek van de Provincie Antwerpen kwam met een aantal verrassende conclusies.
Benieuwd naar de realisaties van Logo Kempen en haar partners in 2016? Bekijk het jaarverslag.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen