Nieuwsbrief

Van 23 tot en met 29 april is het terug week van de valpreventie , ondertussen al de 7e editie. Net zoals de vorige editie is het centrale thema: ‘Blijf in beweging, doe het veilig!’
Tijdens de Week van de Keigezonde Kempen reiken we drie KEI-awards uit voor in het oog springende organisaties. Schrijf jouw evenement in!
Ook dit jaar roepen we iedereen op voor een alcoholvrije februari maand. Doe, voor het eerst of opnieuw, mee en geef je lichaam de tijd om te recupereren van je gewoonlijke alcoholgebruik. Schrijf in!
Zet mee de zelfzorgcampagne 'Leef zonder filter' in de kijker en zorg ervoor dat deze boodschap bij de doelgroep terecht komt!
De Bouwmeester Scan is een projectoproep die gemeentebesturen helpt bij het beter uitstippelen van een beleid voor duurzaam en beter ruimtegebruik. Stel jouw gemeente kandidaat tussen 22/01 en 12/2!
Te Gek!? start op 21 april 2018 een nieuwe campagne rond het thema internering onder de naam 'Van Gevangenis naar Zorg'.
Een handig overzicht van alle feestdagen, actieweken en niet te missen Logo Kempen in 2018!
Met deze bundels en recepten heb je alle tools in handen om van jouw receptie op het werk een gezond initiatief te maken!
Voorzieningen in zorg en welzijn krijgen binnenkort hulp om hun preventief gezondheidsbeleid vorm te geven.
Bewegen met je baby, gezonde drankjes, veerkracht voor ouders, passief roken, yoga in de buitenschoolse opvang, ... Wat organiseer jij tijdens de Week van de Keigezonde Kempen? Plan nu je evenement!
De gezamenlijke rookstopactie van Mol, Balen Dessel realiseerde maar liefst 165 gestopte rokers. Wij hadden een gesprek met Ines die samen met moeder en dochter stopte met roken.
Kleurrijke complimentenbandjes sieren je park of bomen in de centrumstraten. Motiveer inwoners in deze kerstperiode om een bandje uit te kiezen en het compliment door te geven aan een dierbare.
De campagne roept alle Belgen op om in februari een maand lang alcohol af te zweren!
De preventiesector zet een ‘gezonde’ koers naar de lokale verkiezingen 2018. Een partij die zich niet naar de burger, maar naar politici richt… op zijn minst bijzonder!
Coördinator Wim kijkt terug op het afgelopen jaar en zegt ons wat 2018 brengt.
Hoe communiceer jij over psychische aandoeningen? Schrijf je in voor een teamworkshop op maat om te leren hoe je genuanceerd kan communiceren over psychische aandoeningen.
51% gebruikt putwater om te drinken, koken, af te wassen of zichzelf te wassen. Lees hier alle resultaten van de putwatercampagne 'Steek je kop niet in 't zand'.
Partner of niet. We horen graag wat jij vond van de 10-daagse Geestelijke Gezondheid.
Bekijk in 2 minuten hoe de Kempen veerkrachtiger werd tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.
68.000 kinderen zitten dagelijks in de tabaksrook. Help rokende ouders en hun kinderen door het gesprek aan te gaan. Hoe je dat doet, leer je in de gratis online vorming.
De actieve voedingsdriehoek bestaat 20 jaar. Ontdek de herziene versie van het Vlaamse voorlichtingsmodel voor voeding, beweging en lang stilzitten: de voedings- en bewegingsdriehoek!
Ontdek Oog voor Lekkers, het nieuwe project voor fruit, groeten en melk op school. Mascottes Slurp en Slice motiveren kinderen om groeten en fruit te eten en melk te drinken.
Heb jij als werkgever aandacht voor de gezondheid van je medewerkers? Schrijf je in voor 30 september en maak kans op een mooi prijzenpakket twv. 2500 euro.
Oktober is de internationale maand van de strijd tegen borstkanker. 2 op 3 Vlaamse vrouwen laten zich testen. Zet jij mee het bevolkingsonderzoek in de kijker? Wij zorgen voor materiaal en inspiratie.
Daag jouw leerlingen uit om 6 maanden rookvrij te blijven of het te worden. Hoe? Door deel te nemen aan de Wedstrijd Rookvrije Klassen!
De griepvaccinatieperiode start half oktober. Informeer tijdig je inwoners, vooral ook kwetsbare groepen voor wie vaccineren extra belangrijk is. Campagnematerialen bestellen kan je hier.
Bijna 60% van wie psychische problemen heeft, praat er niet over en zoekt geen hulp. De campagne wil duidelijk maken dat iedereen hier een rol in kan spelen.
Teken leven overal: in je tuin, in de duinen, in het bos, ... Ze kunnen zich vastbijten in je huid en zo kan je ziek worden
www.samenveerkrachtig.be, de website van de Tiendaagse Geestelijke Gezondheid, staat sinds 13 juli online.
www.gezondekempen.be is ondertussen live! De website is een nieuw Kempens platform voor het bekend maken van evenementen over gezondheidsthema’s, al dan niet gekoppeld aan een actieweek.
We vereenvoudigen de subsidieregeling van de schoolprogramm's 'Tutti Frutti' en 'Melk op school' en steken het hele concept in een eigentijds jasje.
Tijdens de Week van de Keigezonde Kempen zoeken we een gemeente die een echte woning tijdelijk wil inrichten tot demowoning Gezond (t)Huis. Een originele expo én advies over gezond binnenmilieu!
Vanaf 1 juni zullen ook 55-jarige Vlamingen automatisch een uitnodiging met gratis stoelgangtest ontvangen.
Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw project, aanbod, vorming of evenement, volg ons op Facebook.
Benieuwd wat je allemaal kan doen voor een gezonde, productieve vergadering? Ga aan de slag met de Gezonde Vergaderbox.
Met Start to Stand komen medewerkers meer te weten over hoeveel ze zitten, wanneer ze zitten maar vooral ook hoe ze dit kunnen veranderen. Gratis en persoonlijk advies, zeker de moeite!
Hoe zorg je er als kinderdagverblijf voor dat baby's en peuters voldoende bewegen? Welke dranken geef je die kleine rakkers best? En welke tussendoortjes zijn écht gezond? Het project 'gezonde kinderd
Nieuwe folder die informeert over de kostprijs van een rookstopprogramma met een tabakoloog. Bestellen kan vanaf nu!
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen