Nieuwsbrief

Van 15 mei tot 30 september loopt de waakzaamheidsfase voor warme dagen. Verzorg jezelf maar help ook alleenstaande ouderen, chronisch zieken en kinderen. Verspreid mee de campagne warmedagen.be !
Tijdens de Week van de Keigezonde Kempen zoeken we een gemeente die een echte woning tijdelijk wil inrichten tot demowoning Gezond (t)Huis. Een originele expo én advies over gezond binnenmilieu!
31 mei is Werelddag zonder Tabak. Laat ons weten wat jij organiseert en wij maken het mee bekend.
Vroegtijdig opsporen is de beste bescherming tegen baarmoederhalskanker. Het bevolkingsonderzoek geeft elke vrouw van 25 tot en met 64 jaar de kans elke drie jaar een uitstrijkje te laten nemen.
Veertien Kempense gemeenten lanceren de campagne ‘Steek je kop niet in ’t zand. Weet jij welk grondwater uit je put komt?’ en sensibiliseren over het gebruik van putwater.
Een filmpje vol valveilige impressies uit de Kempen. Met dank aan al onze partners en deelnemers.
Nieuwe brochure met overzicht van het vormingsaanbod van Logo Kempen, gerangschikt per thema en met praktische info per vorming. Download nu.
Het project ‘Kleurrijk Gezond’ wil de basiskennis over gezond eten en bewegen vergroten. Het richt zich specifiek op de culturele diversiteit in onze samenleving.
Benieuwd wat je allemaal kan doen voor een gezonde, productieve vergadering? Ga aan de slag met de Gezonde Vergaderbox.
Benieuwd naar de realisaties van Logo Kempen en haar partners in 2016? Bekijk het jaarverslag.
Logo Kempen engageert al haar partners om samen te werken naar een gedeelde en gedragen inzet op preventie en gezondheid. Heb jij een aanbod voor de Week van de KEIGEZONDE KEMPEN? Contacteer ons!
In maart zetten we graag met jouw hulp het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker in de kijker. De website www.bevolkingsonderzoek.be, de uitnodigingsbrief en de folder kregen een heuse 'make-over'.
Tijdens het Warm Aperitief op maandag 27 februari in zaal Futur in Turnhout werden de uitdagingen en actiepunten voor Warme Stad Turnhout bekend gemaakt.
In hoeveel Vlaamse scholen staat er nog een frisdrankautomaat? Op welke manieren stimuleren scholen hun leerlingen om meer te bewegen? Wat met het verbod op de e-sigaret? Lees het in de bevraging.
Met Start to Stand komen medewerkers meer te weten over hoeveel ze zitten, wanneer ze zitten maar vooral ook hoe ze dit kunnen veranderen. Gratis en persoonlijk advies, zeker de moeite!
Neem deel aan het onderzoek naar psychisch welbevinden bij de Vlaming.
Een maand zonder alcohol: Hoe brengen onze Kempense burgemeesters en schepen het er vanaf?
Wil je het praten over gevoelens onder de aandacht brengen van het groot publiek, dan kan je voortaan bij Logo Kempen een heuse publiekstrekker ontlenen: een kant-en-klare stand met gevoelsbuttons.
Hoe zorg je er als kinderdagverblijf voor dat baby's en peuters voldoende bewegen? Welke dranken geef je die kleine rakkers best? En welke tussendoortjes zijn écht gezond? Het project 'gezonde kinderd
Tijdens de Gezondheidsconferentie Preventie op 16 en 17 december 2016 werd de overkoepelende gezondheidsdoelstelling vastgelegd.
De wedstrijd beloont bedrijven die een kwaliteitsvol gezondheidsbeleid voeren en zo hun welzijns- of HR-beleid versterken.
Tijdens de Dag van de Zorg op 19 maart ondertekende Lokaal Bestuur Geel het charter Gezonde Gemeente. Gefeliciteerd Geel!
Hecht jij belang aan een gezonde levensstijl, dan kan jouw gezin nu boegbeeld worden van de campagne. Wat moet je doen?
Nieuwe folder die informeert over de kostprijs van een rookstopprogramma met een tabakoloog. Bestellen kan vanaf nu!
Onze kinderen scoren zichzelf gemiddeld een 8 op 10. Een grootschalig onderzoek van de Provincie Antwerpen kwam met een aantal verrassende conclusies.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen