Nieuwsbrief

Tournée Minérale komt terug

De DrugLijn en Stichting tegen Kanker slaan opnieuw de handen in elkaar met de campagne 'Tournée Minérale' en roepen iedereen op om mee te doen. Daar zijn goede redenen voor: alcohol, ook als je weinig drinkt, heeft invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Door, voor het eerst of opnieuw, mee te doen met de campagne krijgt je lichaam de tijd om te recupereren van je gewoonlijke alcoholgebruik. Ga de uitdaging aan! Je zal zien: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren.

Waarom deelnemen? 

Alcohol drinken is heel normaal geworden. Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten, voor velen maakt het deel uit van de dagelijkse routine. Het drinken van alcohol bëinvloedt echter je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het heeft ook een impact op je veiligheid en op je gedrag.

Ga de uitdaging aan en drink in februari 2018 één maand lang geen alcohol. Zo ervaar je wat een maand zonder alcohol met je doet. Het is niet zozeer een kwestie van jezelf iets te ontzeggen: je wint er vooral bij. Heel wat mensen merken in die maand gaandeweg dat ze beter slapen en zich fitter voelen. Je hebt geen kater, dus meer tijd om leuke dingen te doen. Alcohol is duur, je spaart deze maand dus een mooie som geld uit. Verder leer je op een gezondere manier met alcohol omgaan. Uit bevragingen is gebleken dat mensen die een maand lang geen alcohol drinken, maanden later nog steeds minder drinken.

Tot slot steunt de campagne ook het goede doel. Of je nu al het geld doneert dat je bespaart met je alcoholvrije maand, of je je laat sponsoren door vrienden en familie: dankzij je gift kunnen we samen levens redden. Zo heeft je deelname extra betekenis én heb je meer reden om vol te houden. 

Je kan ook je bestuur, je bedrijf, je sportclub, je vriendengroep... als team inschrijven. Zo bewijs je samen dat je geen alcohol nodig hebt om plezier te maken. Je zal zien, samen gaat het stukken gemakkelijker. 

Aan de slag 

  • Schrijf jezelf en je organisatie in via www.tourneeminerale.be en sluit je aan bij de Facebook-pagina en het Facebook-event. Iedere deelnemer is een extra ambassadeur van de campagne.
     
  • Plan de campagne in in je werking: wat kan jij de komende maanden doen om de campagne bekend te maken bij potentiële deelnemers en om hen te motiveren om deel te nemen? Via de Toolbox voor Professionals kan je als organisatie, bestuur of team flyers, affiches aanvragen. 

Logo Kempen hoopt alvast dat ook jouw organisatie deelneemt aan de maand zonder alcohol. 

Registreer je en sluit aan bij team 'Gezonde Kempen'

Logo Kempen wil van het 'Gezonde Kempen' team het grootst deelnemende team maken! Sluit jouw gemeentebestuur, vereniging, dienstencentrum of groep vrienden aan bij Gezonde Kempen?
Dat kan via deze link

Veel succes!

 

 

>> Terug naar nieuwsoverzicht

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen