Nieuwsbrief

Olense tip voor Tournée Minérale

 

We gaan terug naar februari, Tournée Minérale 2017. Toen is het idee ontstaan om elke maand een mocktail op basis van een nieuw recept uit te brengen?

Marie-Paul Bergen, gezondheidsambtenaar: "Marleen Smeyers, ontvanger van het lokaal bestuur Olen en haar man hebben 10 verschillende mocktails ontwikkeld tijdens het jaar. De recepten van deze mocktails werden elke maand via de Olense website bekendgemaakt aan de burgers."

Uit deze 10 mocktails kozen Olenaren hun ‘OLENSE MOCKTAIL’. Hoe verliep dat?

Leen Mertens, schepen: "Tijdens de jaarmarkt op 12 november en tijdens de seniorenweek op de smikkelroute op 20 november in WZC Zilverlinde hadden mensen de kans om uit 3 voorgeselecteerde mocktails te proeven en hun favoriet te nomineren. Tijdens de Week van de Smaak konden de Olenaren stemmen via Facebook en op de website verscheen een poll. De Mojito Zero% won met glans."

Tournée Minérale 2018 komt eraan. Gaat de nieuwe mocktail een plaats krijgen in de volgende campagne?

"Absoluut. Tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie voor medewerkers en vrijwilligers op 26 januari 2018 wordt de Olense Mocktail gelanceerd. Het is de bedoeling om het recept kenbaar te maken bij Olense horecazaken met de vraag om deze mocktail aan te bieden aan hun cliënteel tijdens Tournée Minérale van februari 2018."

Willen jullie het recept al prijs geven?

"Dat kan en mag mee gepubliceerd worden. Een gezonde tip voor tijdens de feestperiode. Laat het smaken. "

We wensen jullie nog veel succes met het in de markt zetten van jullie Olense mocktail, bedankt voor dit inspirerend initiatief!


Recept: Mojito zero%

 

Ingrediënten:

Enkele takken verse munt

1/2 limoen

2 eetlepels rietsuiker

1 cm gember in stukjes gesneden

20 cl suikersiroop

Ginger ale/beer (dit bevat geen alcohol)

 

Doe de suiker in het glas. Snij de halve limoen in kwartjes. Plaats deze op de suiker met het vruchtvlees naar beneden. Voeg de gember, muntblaadjes (geen stengels) toe. Voeg de suikersiroop toe en muddle (=pletten en roeren zoals in een vijzel). Vul het glas met gebroken ijs en top af met ginger ale.  Roer zachtjes met een lange lepel. Niet te veel, zodat het koolzuur niet ontsnapt.

Als versiering kan je werken met een takje munt, een schijfje limoen, …

Proost.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen