Nieuwsbrief

Daag jouw klas uit!

Daag jouw leerlingen uit om 6 maanden rookvrij te blijven of het te worden. Hoe? Door deel te nemen aan de Wedstrijd Rookvrije Klassen!

Slaagt jouw klas erin om met 90% rookvrij te blijven gedurende 6 maanden, dan verdient ze een diploma! Klassen die meedoen aan het creatieve deel van de wedstrijd door een reclamefilmpje of poster over niet roken in te sturen, maken bovendien kans op 1 van de 4 toffe klasuitstappen!

Jouw school doet toch ook mee? 

Nog enkele interessante weetjes over de wedstrijd:

  • Vorig schooljaar deden 20.555 leerlingen uit 1296 klassen en 157 scholen mee aan de wedstrijd. 80% van de klassen slaagde erin om (nog steeds) rookvrij te zijn op het einde van de wedstrijd!
  • De Wedstrijd Rookvrije Klassen is gemakkelijk te integreren in verschillende lessen. Inspiratie om roken in de lessen aan bod te laten komen vind je hier, en hier vind je meer tips om de creatieve opdracht te verwerken in de lessen.
  • De Wedstrijd Rookvrije Klassen is een handig aanknopingspunt om jongeren bewust te maken van hun eigen rookgedrag en dat van de mensen rondom hen.
  • De Wedstrijd perfect past binnen een kwaliteitsvol rookbeleid op school en werkt vakoverschrijdend. Een ideale invulling van de vakoverschrijdende eindtermen dus!   

>> Schrijf je klas in, blijf rookvrij en win! Meer weten? Wedstrijd Rookvrije Klassen

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen